vrijdag 10 oktober 2014

Wat denken de leerlingen van 1A na 1 maand in Colomaplus!

Ik vond het leuk dat ik eindelijk naar het middelbaar mocht. Ik had echt genoeg van de lagere school. Toen ik de eerste dag hier aan kwam was ik wel bang. Maar in de loop van de eerste maand is dit niet meer zo. De leerkrachten zijn wel tof. Sommige wel minder dan de andere. Maar het is hier leuk.

Gianni

Anders
Ingewikkeld met al die verschillende leerkrachten
Heel veel nieuwe vrienden
Moeilijker
Veel grotere gebouwen
Grotere toetsen

Thalia

Op de eerste dag was het moeilijk om vrienden te maken. Maar tijdens Sociale activiteiten en sommige andere vakken, leerden we elkaar beter kennen. 
Je moet vaak naar een ander lokaal gaan en dan mag je je boeken niet vergeten.

Wouter

Ik heb de eerste dag geen problemen gehad om de weg te vinden. Maar ik wist niet goed wat ik moest doen als ik aankwam. We moesten ons aanmelden en dan met een kleur onze klasgroep zoeken. Ik heb snel vrienden gemaakt. In het begin zat ik op de speelplaats op een bank, maar nu speel ik altijd basket of voetbal.

Dieter

Ik heb heel snel vrienden gemaakt. en heb ook al iemand gevonden die dezelfde trein neemt. Ik mis mijn vriendinnen van de lagere school wel een beetje. Maar mijn nieuwe vriendinnen zijn ook wel leuk. De lessen verlopen goed. Ik vind het wel anders om voor elk vak een andere leerkracht te hebben, maar dat valt goed mee. 

Rianka

Toen ik naar hier kwam was ik aan het bibberen van de schrik. De eerste dag als de school gedaan was, wist ik al geen enkele naam meer.  De tweede dag was ik stil en rustig en bang. Op woensdag was er een ontbijt voor iedereen, dat was lekker en leuk. Donderdag en vrijdag, verliep dan heel gewoon, alsof ik al jaren op Colomaplus was.

Cynthia.

Het was spannend om hier aan te komen. Ik had al direct een vriendin, Elize. We konden het direct goed met elkaar vinden. Nu heb ik nog meer vriendinnen. Het was een leuke verandering van de lagere school naar het middelbaar.

Sylke

Ik kom uit 1B. Mijn eerste maand in 1A was moeilijk. Ik moet hard werken. Het leukste vak is LO. Ik heb een leuke klas en veel vrienden.

Julien.

Op 1september had ik afgesproken met een vriendin die ook naar Colomaplus ging. We weren direct gescheiden want ze volgt een andere richting.  Na 1 week voelde ik me thuis.

Caro

Hotel is super leuk en lekker! We hebben al lasagne en cake gemaakt. Ook hebben we al appelsien tussen de vliesjes uit moeten leren snijden. 
De eerste donderdag had ik al een foute trein genomen, gelukkig kwam ik nog op tijd. De eerste maand was het wel wat wennen. Je moet naar het juiste lokaal, je mag je boeken niet vergeten.  
Ik ben blij dat mama en papa me naar deze school hebben laten gaan.

Britt

Het was raar om alleen op deze school terecht te komen. Maar zodra je elkaar kent is dat gevoel over.
Nu is alles (nog) perfect.

Zeno

In de vakantie kreeg ik een grote doos met boeken. Ik schrok wel even dat het er zoveel waren.
De eerste schooldag was plezant, nieuwe mensen leren kennen, Ik had wel zenuwen. Het was geen gemakkelijke stap maar de stap moest gebeuren. Ik ben blij dat ik naar Colomaplus ben gekomen.

Kiony

Ik vond het spannend om naar school te gaan. Maar Sylke was direct mijn vriendin.  De volgend dag had ik direct veel vriendinnen. Het moeilijkste is dat we vaak van lokaal moeten wisselen om naar vaklokalen te gaan. 
Over het algemeen ben ik zeer blij dat ik op deze school zit.

Elize